Saturday, 15 June 2013

Seperti yang dijanjikan

Atas rasa tanggungjawab taknak semakin ramai jd mangsa kepada team shit diorang ni, aku post gambar and link page mereka atas niat berjaga jaga  supaya gejala shit ini dapat dibendung.

okay laa aku perkenalkan cina setan gemuk failed spm ni, dia merangkap ex leader untuk SYN(Steven Yeam Network) jual lampe berger. SYN ni MLM jugak la tapi lepas SYN jatuh and budak2 SYN ni bankrup, yeam sial ni tubuhkan MLM baru yang diberi nafas baru , dengan strategi, pendekatan dan produk baru untuk sambung menipu orang so that boleh kaup duit orang. Wahh ambitious nya awak ni yeam sial ;) Ambitious pale abah kau!

           Steven Yeam

https://www.facebook.com/steven.yeam.9?fref=ts

Ini lah budak failed spm yang menjadi ikutan budak onecom yang sekarang ni kaki penipu, kaki perempuan, kaki lelaki, ponteng kelas, dismiss kolej, scholar kena tarik, kena buang daripada family. Haa mamat ni punya influence lah. Well, pakai logik kepala otak, korang nak ke dikurniakan anak2 bermasalah hasil ajaran  macm ni? Ohh sebelum saya terlupa, kepada bekas rakan seperjuangan di oneshit, jangan lupa jaga dara anda ye. Yang dah takde tu jangan lupa taubat nasuha ;)

Yeam kononnya multimillionaire. Betul ke? Jengjengjenggg. Bini dia Winnie Lim adalah pengasas penipuan ni jugak. Nak support effort laki lah kononnya, sama macam bangsat kedua iaitu Erli Fazira yang kt bawah ni.


Nexttt, CRF (Chief Regional Franchisee) Siti Erli Fazira, ex student UPM course biomedic tak silap aku. Dia adalah senior Nasreeq (DF Nas). Nas ni df stuck nnt aku citer pasal dia. Japp usha gamba erli ni duluu. 



Erli

Erli ni CRF kt oneshit. Dia ni nampak je muka suci tapi hmm wallahua'lam la. Okay la disebabkan niat aku nk tunjuk kebenaran je, aku takkan komen yg offensive. Jangan takut k erli. Laki erli ni join oneshit and fight af kononnya untuk buat fenomena babi crf wanita pertama. Kepala kau! Oh yee, laki dia DF kt oneshit. Sakan gak dok promote produk sial kt instagram. 





Serious aku kesian dengan orang yang join oneshit ckp nk bina empayar keluarga indah, nak bsarkan anak2 dalam keadaan wayyy better dari yang pernah rasa dulu. well erli and syafiq , korang jangan lupa income korang bagi anak  and family korang tu akan jd darah daging and dari situ akan mempengaruhi personaliti anak korang. Aku doakan korang akan jadi macai pejabat (better daripada makan duit haram) ;) and syafiq, goodluck business Ministry of Moment kau tu. Better kau focus kt situ dr buang masa and tambah dosa je join MLM yang diragui keberkatannya ini . Aku taknak doakan yang buruk2. aku doakan korang akan terbuka hati untuk berubah ke arah kebaikan dan tak campur adukkan haram dgn yg halal dalam misi carik duit korang tu. Aku berani jamin nas and setan oneshit , termasuk erli, tak mustahil, akan influence kau untuk focus oneshit instead of MOM kau sebab diorang nampak kau boleh buat duit haram dgn byk . Eh silap. Buat income halal. *aku kaki perli*


Jangan risauuu. Banyak lagi aku pos lepas ni. Tungguuuuu



67 comments:

  1. nasihat aku pd erli, berhenti lah dr menjadi perosak bangsa, byk lg cara lain klu nk jadi kaya skali pon. pikir n renungkan lah, one community worldwide (dlu SYN) sbnrnya telah byk merosak, mjatuhkn dan menyeksa ramai org utk kepentingan steven yeam dan leader2 seangkatan dgn erli. Sebelum terlambat, insaf dan bertaubatlah wahai insan bernama Siti Erli Fazira.

    ReplyDelete
  2. ak ska tgk ank2 muda bjya n kaya (kaya ke kayap?) tp bkn dgn cra makan darah daging sedara sendiri. nk idup senang skali pon da cranya tp bkn dgn cra wat biz mcm ocw sbb mmg xkn senang sbliknya idup akn jd mkin tersepit n semput...

    ReplyDelete
  3. da kwn ak joint benda ni, ak tgk dia pon kesian...cls da jrg dtg, dok sibuk ngn xtvt apa pon ak xtau smpi 3 4 pg bwu smpai umh.serabut ja klu dtg cls.ramai kwn2 nasihat dia tp mcm xda kesan. ak dgr dr sorng senior, dia da start call sna sni pnjm duit.cian doh tgk kdaan dia.np smpai jd cmtu skali? klu xda duit xyah la buat biz smpai kna utang bgai dan xpasti mampu ke x nk byr blik utang tu nnt. jgn smpai yg dkejar xdpt yg dkendong bciciran.

    ReplyDelete
  4. Maaf tanya, ada tak dalil sahih yg u boleh share untuk kita buktikan bahawa system bisnes dgn pengiraan profit sharing di One Comm adalah HARAM? I nak tengok.
    Sebab I memang dah beli eLIFE 3 unit,
    1 unit letak kat my house sebab I pernah ada masalah kesihatan,
    1 unit letak kat rumah my parents untuk protect my parents and family,
    and 1 unit kat mini eStation I sendiri untuk provide service to my friends and neighbourhood.
    SO FAR ALHAMDULILLAH eLIFE is TOO FANTASTIC.
    For the price of 31K per unit, it's way TOO CHEAP for a LIFE SAVER....
    and when some of my friends and my parents' friends came to use the eLIFE in our mini eStation or at our house, and eventually they also bought their own unit, the commission that I get tu HARAM ke? I serious nak tahu.
    I nak bantu ramai orang. I dah bincang dengan some doctors and specialists to provide eLife at Hospital Rehab Centre.
    Banyak proposal plan yg I dah draft untuk tubuhkan 1Malaysia One Stop Healthcare Centre, untuk Jemaah haji di Tabung Haji Travel & Tours, dan banyak lagi.
    And dari semua itu, kalau dgn izin Allah dapat dijalankan, I akan dapat commission lagi.
    so PLEASE... PLEASE ADVISE ME...
    Macam mana yang boleh U katakan bisnes ni HARAM.
    Nyss, 0199806099

    ReplyDelete
    Replies
    1. hospital mana kau dah bincang? mintak listkan.. bak sini aku nak telefon hospital tuh.. siapa doktor2/specialist tuh.. mana proposal.. mana.. mana?? jangan banyak cakap.. meleis scammer..

      Delete
    2. aku kenal org yg buat bisnes ni dari zmn dia buat SYN lg, mereka berselindung ats tiket memberikn kesihatan, kesejahteraan dan kehidupan yg lbh baik kpd smua golongan tp golongan student yg ramai jd sasaran dan membentuk satu sistem berhutang di kalangan student dan kegiatan sosial sehingga lewat mlm. gejala ini amat tidak sihat.

      Delete
    3. kepala bapak ko la...butoh!!! sememangnya duit ko tu haram...sbb ko menyusahkan orang...ko dah beli 3 sbb ko dh bnyak downline yg ko tarik ko xsedar ke ko dah merosakkan masa depan diorg...depa tu student,,,n most of them dah kene dismiss sbb bnde alah ni la...ni aku pernah kene..bila mintk tolong apa korng ckp?? USAHA? kepala bana korng la...ingt aku xkan halalkan apa yg pernah ko n rakan2 HARAM korng buat...hurm we r FAMILY konon!!..puii..time nak dpt duit je family..time kami susah ada korng ckp xpe saya bantu..KITA KAN FAMILY...ada?? .apa slogan korng... APA KABAR SEMUA? baik sngt baik WOW? butoh bapak hang!!

      Delete
    4. Cuba korang search harga mesin tud dari pengilang utama.
      Harganya hanya USD1,000 bersamaan RM3,000 sahaja duit kita..
      kesian, OneCom jual sampai RM30,000. Sangat malang kepada awak
      yang beli 3 bijik :)

      Delete
    5. For the price of 31K per unit, it's way TOO CHEAP for a LIFE SAVER....

      LIFE SAVER???..WEI MANGKUK KO KATE MENATANG ELIFE NI LIFE SAVER KO.DA SESAT BARAT KO NIH.TAKSUB SGT SMPAI LUPA TUHAN.

      Delete
    6. hahaha nyss siap letak phone number?
      u are so funny.
      kalau betol tht machine help u in term of u and ur family healthy thts good. tapi ada banyak lagi produk yg lebih murah dan lebih baik. Did u know tht same machine sold by pengeluar lagi murah berbanding yg ada di malaysia telah di mark up dengan tinggi? tak percaya? its up to u lah. harga sekali cas duduk di machine di myanmar lagi murah? kenapa tak sama? harga di negara lain berbeza jika dibandingkan. kata satu sistem? penipu? kalau u buat MLM jgn kata u tak guna banyak skill utk memperdayakan downline u? have u? U pernah tgk team lain menipu? meipu user. menipu partner. menipu itu ini. bukan ke dapat duit dengan hasil menipu itu haram? Are u muslim? do u know haram?

      Delete
    7. memang harga asal murah.. di korea pun murah. di malaysia almost rm30k? Mahal giler! Thats why they keep on menipu orang lain sbb diorng dah kena tipu. kalau leader mlm onecomm ni lagilah dasat menipunya.

      Delete
    8. Hai, nyss. Bisness jd syubhah bila mulanya dgn unsur negative. Start ajak kwn x brterus terang. Tipu, kata lain buat lain. Ckp nk blek dah tp x. ( ajak closing kt mamak). Kan menipu namanya. Korng ckp korng nk avoid negativity, tp negativity bwh idung sndiri x perasan ye...hai. Your basic prospecting dh menipu pon...cer berterus terang jek. Explain kt kwn tu btol2 intisari rancangn korg sblum g treatment. Npe? Nk berkata benar pon takut?? Ke kamu ni bukan org islam, nyss? Klu cmtu abaikn jela msj ni ea..tq, my bad :)

      Delete
    9. ok firstly i ngaku this product memang bguih la but...cara u guys tu salah bebenor sebabnya korg paksa org, siap ade hampir gadai tanah,barang kemas emak toksah cte r ngan ak pon terkena tp x ke mana pon kome hanye nak duit kami je cz ade bdak da cte ble bdak tu sakit bagai nak mampus kome x tolong bleh plak ckp ckp budak too focus nak cri duit pegi makan cili r ... dah nmpk dah prangai korg tu cmne dah...cara korg menjalankan bisnes ni ke arah x btul PAHAM DAK NI????? ble kite xde duit kome kutuk,maki hamun,perli2 best punye,muke berlagak ,baget da hebat bebenor korg ni sbnarnye kena guna ngan syn tu je pon cine botak tu nak duit korg ak pon x phm cmne la korg leh yes2 dlm bilik tu dgr syn tu cite...mase aku tu bodo2 pon ak xde xcited yes2 skali ngan cine botak tu hahaha kesian warga one com ni~burrrrppppp

      Delete
    10. Lawaklah ko nyss. Kahkahkah.

      Delete
    11. Tidak cukup hanya dgn kata bagus utk kesihatan sihat kan semua pnyakit akan menjadi prove produk tu berkesan.. aku seorg Doctor perubatan mmg cakap produk tu takde strong research bole sembuhkan pnyakit lagi2 kencing manis. Kalau setakat Kau bg testimoni ckp dah sihat pakai produk tu... Aku pon bole buat testimoni tipu itu ini... Kalau la produk tu bole sembuhkan pnyakit, korg dah boleh menang Nobel prize sbb dpt cure kencing manis, sbb so far takde definitive cure diabetes. Lps tu kalau produk Kau tu bagus, kenapa Kau x jual je kat world health organisation(WHO) mesti Kau kaya berbillion duit bole buat. Tp hakikatnya produk Kau tu takde strong evidence Yg merawat pnyakit.. aku mohon sngt janganlah cpt percaya bnda ni... KKM Lulus ke tah ke tidak.peace no war

      Delete
    12. huyooo onecomm fucktard alert hahahaha, asshole

      Delete
  5. mesin elektron bodoh ni kau claim boleh sembuhkan penyakit.. memang bapak penipu.. PLACEBO. HOAX semata2.. kau jual benda yang menipu so income jd haram.. sebab orang menaruh harapan palsu dkt mesin ni. come on lah.. doktor pun ada kredibiliti.. benda ni?? apa ada?? setakat CE 0120.. dan elife ni bukannya medical equip class 2a ponn.. bukannya lesen kau nak cakap memang mesin PENAWAR segala bapak penyakit. jadi mana2 manufacturer med equip pun boleh mohon cert ni.. ko nak aku cite pasal CE?? ipad aku CE 0168 lahh.. nak samakan dengan mesin MRI kepala hotak kau.. MRI tu magnetic scanner bukan mesin sembuhkan penyakit. LIFE SAVER konon.. capisce??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurm...aku rasa ko patut tolong citerkan pasal certificate yang digembar gemburkan si Nas konon mesin ni trustful la ada cert. kan.. orang yg tak tahu menahu mesti akan percaya bolat2 yg mesin ni sangat bagus.(cam aku).

      Itulah, knowledge is power.

      Delete
  6. Okey. Saya nak cite kat cni. Beberapa hari lepas sy telah diajak kawan utk berbuka. Ok fine. Sy ikut dia. Upenyer berbuka kat kl sana.. Kat weld.. Okey. Sy terima la.. Sbb berbuka. Pas berbuka tiba2 dia bawa terus sy ke treatment tu. Mase tu ngh panas la kan. Sebab dia tipu. Dia kate pas berbuka nak balik. Tibe2 pg tempat tu.. Dia ajak join sekali la wat treatment tu. Yela. Sy x tau. Blur kan.. So sy pun ikut la. First time dtg. Isi borang bagai. Dia kate kapal terbang nak berlepas. Waklu. Sakit hati ni.. Bile dok dalam tu. Dok la atas mesin tu sambil ceramah. Bosan gile mase tu. Pas wat tu g pulak kat macam stu group. Sape yg pertama kali dtg. Perkenalkan diri bagai.. Part x boleh blah. Dia kte kalo x rase pape.. Kira kite akan tau penyakit kite pd tahap ke 3 dan 4. Kira nak matila.. What?? Kau sape nak cakap cmtu.. Kau ke yg tentukan hidup dan mati org. Blalalal.. Pastu ingat kawan ajak balik. Upenyer pg pulak masjid kan. Solat. Okey. Mase tu leh terima la.. Sbb solat wajib. So kene tunaikan.. Pas solat.. Ingat balik.. Upenyer lepak mamak. Mcam H**** la kan. Sebab kene brainwash kat citu pulak. Da la nak dekat 2 pg. Mase tu terus x de mood. Sbb kawan ni mmg kaki penipu. Part x boleh blah. Dia bg borang suh isi. Dan booking 50. Sy dengan bodohnyer bg la 50.. Cara dia suh bayar mmg pakse2. Dia kate pinjam la kawan2 dulu kalo x de duit. Ingat kawan aku cop duit ke! Dia pun nak gune jugak.. Eeee.. Geram. Pastu bayar. Photostet ic. Ajak kawan balik. Sbb mase tu. Ngh panas hati. Akhirnya. Sy jumpe blog korang yg cite pasal e life ni penipu. Terus text kawan. Aku x nak teruskan benda ala tu.. Pastu dia kate kenapa? Pastu sy cakap. Kau x leh pakse2. Aku x nak kan. Dia kate okey. So. Duit 50 burn. Drpd kene kuar beribu2. Baik kumpul kawin. Sekian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samala kes kita..haha cuma aku balik trus slpas aku psycho blik mat2 celaka tu haha

      Delete
    2. ak masuk mase taun 2010 pas study beb kering kontang poket wat muke x malu pnjm wet org ak stay around 1 month je then ak angkat kaki x kuase ak lame2 makin ngade2 je beb...penipu betol...after that ak cri job alhamdulillah settle hutang org dlm mase singkat kuang2x

      Delete
  7. makin melampau la puak syn ni! siap suh isi borang,amik duit 50...tedesak ke apa?

    ReplyDelete
  8. pernah tertipu dengan menda ni. nasib baik tak terjebak. kawan yang introduce. mula2 dia sms ajak pergi treatment. bila tanya treatment apa, tak nak jawab. ok, bila dah smpi, ikut kan aje la. bila dah abis treatment, ada sesi post mortem, paksa orang perkenalkan diri. time tu, wonder jugak, kenapa diorg tak balik terus aje lepas treatment. dah pukul 10 kot time tu. lepas post mortem solat. then pergi pulak lepak kat mamak. jam dah pukul 12 malam. wonder, pergi treatment nak bagi badan lebih sihat. tapi apa yang sihat nye kalau dok makan pukul 12 malam. sambil2 mingling around. ah, stress, asik kena tanya soalan sama. 'apa rasa lepas treatment?', 'lepas ni nak dtg lagi ke?', 'tak nak belajar psal francais ke?'. what the??? aku dtg sbb treatment aje, pasal apa nk nak blajar psl francais plak. bila aku kata taknak, dia brainwash. dia kata aku ego.. what the????? baru bercakap dgn aku 10 minit, selamba aja cakap aku ego. lepas2 tu kawan aku ajak, mcm2 alasan aku bagi. tp terkena la jugak. terbeli vaucher rm200 just to shut them up. bila kata tak ada duit, suruh pinjam duit. elok lah tu. menggalakkan orang berhutang. so, kesimpulannye, tak payah la join komunity ni. tak berkempang. asik dok berkepit dgn org sama, asik ckp menda sama.. yang byk terikut2, budak2 u.. kesian diorg..

    ReplyDelete
  9. blog ni x berkesan la.. aku dah share kt kwn aku ni sbb die nk pnjm duit bt modal oneshit ni tp die ttp gak ngn pendirian nk join.. aku rasa die dah kne brainwash level 99 lah tu..

    ReplyDelete
  10. DY Joy,kental gile hati kwn ko tuh.haha.

    ex housemate ak dulu pn ade wt bisnes ni.ak dpt tau die wt bisnes ni bermula dr ak secara tdak sengaja baca buku log dia.ak ingt buku nota2 biase sje.ak tgk ade carta mcm organisasi gtu siap ngn nama2 skali.ade pangkat DF,CDF dan sbgainya,pastu event2 depa la.camp la gathering la,pastu byk perkataan prospect la,follow up la,sharing la.ak pn xbrape jelas ape bnda nye tuh.pastu bajet bln2 die.ak tgk ade angka riban2 tu dlm list bajet dia.then ade die tulis ecommunity,elife,dan mcm e lg la.dan yg pling byk skali kata2 semangat.wktu tu ni ak da suspect da die join biz MLM.sbb ak pnah baca n kaji website psal MLM ni.

    tmbh plak ex housemate ak ni slalu blik lewat kul 4 5 pagi gtu.kdg ak nk bgun kul 6 pagi tu die bru blik tau.tiap2 mlm slalu bwak kwn tdo kt umh.kdg2 kwn yg berbeza2 plak tu.kt ctu ak mula btmbh yakih die wt biz mlm tuh.ade la stu hari tu,ak xg keje,ak ikut ex housemate ak tu ngn kwn dia pegi jogging.pastu smpai tmpt jog tu ak nmpk die join ade stu geng ni tgh aerobik.ak tnye housemate ak, die ckp ade student uitm,ukm,dan unisel pn ade.ak wt ksimpulan sndiri,geng2 biz barangkali.lpas aerobik depa ni pn g kumpul rmai2 kt restoren mkn2.lepak2

    lpas lepak blik umh lm kul 11 pgi gtu,ex housemate ak ni bsiap2 dress up cm professional gile,siap kot bagai,n blah mcm tu je.ak pn xtau depa pgi mana.ak pnah tnye skali nk p mne depa ckp ade dinner la,gathering la kt kl.

    bg ak,biz MLM ni,baik xyah la buat.modal beriban2,hasil blum tntu.mmg la buat biz lain pn hasil blm tntu tp at least ko ade sasaran customer.ni MLM ni,ko kna cri downline,kalo xde downline,hasil xkemana dan downline kna cri downline lain,kalo xsume lingkup.n yg pling pnting hidup ko jd xterurus.ak tgk ex housemate ak tuh,tiap mlm blik lewat pg yg mana sptutnye ko gunakan wktu tu utk rehat.pastu kua sana sni cri downline.yg ak heran,kalo btol biz ni bleh wt duit,nape plak ak tgk kwn ak tuh nek bas je kehulu hilir,pastu sewa umh slalu lewat byr,bile tnye ckp nnti dlu.pastu last2 die pndah umh sewa g duk flat sbb umh skang kondo mahal cket.mne income yg briban2 yg depa duk agung2kn tu.

    so kpd sape2 yg d brainwash atau bakal d brainwash tu.hati2 lah.jgn hancurkan hidup anda.hidup lah sekadar sederhana dan jgnlah tamak krn org tamak selalunye rugi.

    sekian dr ak.ini pndapat ak kalo xstuju its okay bcoz everybody ada hak utk bg pndapat.
    heheh,thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp downline tu bukan tuk jadi bisness partner ke,yela kn nk bukak franchis

      Delete
  11. Salam..
    Ni ak nk cite pengalaman aku sndiri..penah gak tlibat dlam one**** ni... n ak da quit taun lpas.. ak btahan kat sane cume beberapa bulan... diseabkan pressure yg amat sgat.. ak dah invest (invest ke? Mcm sdekah je.. huhu) rm250 + rm3500 n brpgkat IF stelah bersedekah sebanyak tu... sumpah menyesal giler... n ak poon hmpir nk buat loan tuk beli elife tu... alhamdulillah ade poblem mase nk buat tu..kalu x makin btambah hutg... n sumpah malu gler nk jmpe ngan kawan2 yg penah ak hutg dlu time nk fight IF tu...
    Mase jadi IF tu ,hanya Allah swt je tau mcmane hidup mase tu..nk makn nasi lmak sebgkus pon berkire... ak penah ade 20 sen je dlm poket sebb ak xnak la fight ngan kawn lain tuk pinjam duet dorg... ak tgok AF n IF yg laen pon mcam berkire nak makan.. (maklumlah xde duet).. n paling aku sakit hati time ak tgah btol2 ade poblem.. nk smbg study,kene halau dgan pengetua.. nk cari uma sewa.. duet makan.. diorg yg kononnyer mcm "family" buat xtau je.. aku terkial2 sorg2 sush payah sorg2.. naseb bek ade exroomate yg prihatin n abg aku tolg aku.. aku bersyukur giler n time tu ak dah insaf.. korg tau x .. dorg penah suh ak ckap katayah ak cmni pasal k.ipar ak sbb k.ipar ak xnak buat loan tuk beli elife tu.. "k.ipar tu bukan darah daging kite,sbb tu dye xnak tolg kite" naseb bek ak ni jenis berbudi bahasa n family person.. ak xsanggop nk ckap cmtu.. dia lah org yg tolg aku time ak susah.. korg ade tolg aku? Xde! Pandai mengelak.. aku nasihatkan sape2 yg nk join tu baek korg p jauh2..xyahla korg terpedaya dek kate2 manis introducer korg tu.. k.salam :)

    ReplyDelete
  12. http://eijacutieija.blogspot.com/2013/06/tiada-kata-seindah-bahasa.html

    wei korang ni ha macai2 one community ni ha.bnci ak tgk.bajet gud2 je depa.huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://sitinurhaliju.blogspot.com/

      http://nadzmisuhaimi.blogspot.com/

      http://fatehahz.blogspot.com/

      korang, kt ats ni link geng2 one community ni.ak try google jmpe gk depa2 ni ha.

      Delete
  13. heelo..ak nk cte gak pngalamn ak jene e life comunity nie..

    1. dieorang akn ajk korg ckp nk wt treatment.
    2. pastu ad sesi feedback..baik sangat baik wow..nenek die ar!
    3. solat hajat la pastu g mamak
    4 time nie la korg kene brainwash habis-habis, ak kene tp dieorg silap la..die ingat ak nie baik sngt..ak ni da la panas baran n memg ego skit klau org tegur kutuk2 ak ni..die bole ckp ak ni xda masa depn, abak ko ar..bila dieorg ckp ak menjawab sampaila die mati akal nk bersuara..hahaha, amik ko!..pastu paksa beli baucer ckp borang tu mahal..bila ak ckp ak da ad borg tu sbb ak ambil kt kaunter Hq e life tu free jew, sume senyap(padahal ak tipu je sje nk uji)Hahahaha da nmpk da 1 perbohongan.heheee.pastu tny bisness nie cmne n die ckp kene jd happy member(Rm250), kepala hotak die la, nk cte kene bayar dulu..bangang..nasib baik ak x kua duit langsung sbb ati da rase x sedap masa tu..klau ad sapa2 yg ad facebook tolg la bnykkan repost benda2 cmni kt facebook,twitter and blog sbb ramai yg xtau sbnarnya benda nie menipu.PLEASE3 sangat2 tolg sebarkan benda elife comunity penipu nie..ramai bdk uitm s alam yg terlibat, kesian ak tgk ari2 kene stay smpai pkul 2-3 pg..belaja ntah kemana, utang bertimbun-timbun..lg satu sapa2 yg duk s alam ad bdk nama faraheen fara keje kdai butik kt seksyen 7 dekat ngn ny nydin ngn hotel de art..die nie la yg introduce ak, skrg ak dengr die da pangkat AF, ak x tau bapa bnyk da kene kencing ngn die..die rendah2 dlm 156 cmtu ngn pkai spec.die nie ex student uitm s alam..die duk kt pust komersial..korang ati2 la ngn minah nie, muka mcm baik da tu bertudung plak tp perangai mcm taik..

    ReplyDelete
  14. asyran najib..mohamad noor faizzudin..puaka2 ni la yg bwa aku dlm one community worldwide..taik kucing betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok this is new. diorang memang puaka.

      Delete
  15. BEWARE OF THIS BUSINESS MULTI LEVEL MARKETING (MLM )

    https://www.facebook.com/onecommunityww

    ini adalah MANGSA2 YANG TERLIBAT.. BISNESS NIE JUST AIM STUDENT Universiti Putra Malaysia , Universiti Kebangsaan Malaysia , @unviersiti malaya !!

    ini KOMEN2 MANGSA ...

    http://hudaradzi.blogspot.com/2010/10/elife.html?showComment=1379074077391#c1340113265399378381

    http://contengsukasuki.blogspot.com/2013/02/suka-suki-conteng.html

    SEBARKAN !!!!!!

    ReplyDelete
  16. Padil dari Paya Jaras yang still dalam oneshit babi ni, fuck you. I won't be getting back those two days yang ko bawak aku ke hulu ke hilir lepak sampai pagi naik Iswara sewa RM700 ko tu. Sewa Iswara pebende sampai RM700? Pundek. Kakakaka. Mak bapak ko niaga pasar malam, harapannya tinggi kat ko. Kalau jenis tuang kelas selalu, amende je yang ko belajar? Sedih. Btw, charger blackberry curve buruk ko still ada dengan aku. Aku buat sendal pintu bilik aku je ni. Kalau dah terdesak sangat charger rosak sebab dah takde duit nak beli charger RM10 tu, halo halo la. Mmmkay? Babi.

    ReplyDelete
  17. Sebelum join, Pikir byk kali. Terutama adik2 yg belajar IPTA/IPTS. Akk yg kerja nie join pun semput nak byr hutang balik. Org melayu je ramai tertipu dgn benda alah nie. Pikir-pikir kan lah yer

    ReplyDelete
  18. aku baru dgr menatang ni...dan aku dah trkena...skrg aku dah mule rase menyesal...mule2 ajak g treatment...balik lewat mlm..mcm org bodoh..now aku mengantok sgt lam kelas...diorg sembang kencang...terbang rm230 aku..ok xpe..aku halalkan...sbb aku xnk jmpe dah diorg kt alam lain..aku bru join 1 BC diorg...duk mengilai duk menjerit cm org sawan...pastu diorg duk push2 tuk next step...now aku nmpk diorg ni sbnrnyer ade mslah mental...mmg diorg skrg fokus kt student2...student uitm mmg ramai msuk mnde..aku kesian kt diri aku...n sape2 yg akan mnjdi mangse mentang bodoh ni...

    ReplyDelete
  19. One Community katanya. Aku tak nafikan product diaorang bagus. Tapi budak2 dalam community tu sendiri yang cacatkan nama worldwide tu. Aku join dulu pun sebab kena ajak join main bowling kt ts. Mmg la havoc, ramai geng semua peramah gila mcm kenal dah lama. Tp tu semua propa je. Upline aku plk? Tackle aku bagai nak gila. Siap update kt bbm la, status fb la. Wechat la. Banyak gila cara dia buat untuk aku ikut dia. Bak kata diaorang "pegang hati"... Aku beli lah voucher tu utk kegunaan aku memandangkan aku pun sakit time tu. Then tiba2 bawa aku pergi mamak. Lepak sembang tny pasal product. Bila dah ramai2 tny soalan sama, aku plk di katakan bodoh sombong. Mak haih! Then tny aku, bila nak next step. Nak open case. What the hell is going on? Igtkan just sekadar health session. Ada juga udang di sebalik batu. Well, aku pun set la appointment yang katanya bukan semua layak n bukan semuanya berjaya. Choi, business apa? Tengok upline aku sendiri pun nak makan pinjam duit aku. Nak balik pun tumpang kereta orang. Tapi takpe lah, aku ikutkan sbb aku nak try bisnes ni. Tup2 kena plk cari rm3400 utk complete jadi IF. Suruh pinjam sana sini katanya barulah adventure. Yea, seriously.. Lps jadi IF semua cakap, IF tu pangkat pencuci sampah je aka cleaner. Diaorg pandai psiko, suruh cari prospect, tak dapat maki2, perli2.. Dari af sampai ke df. Yang best tu, df perasan diva cakap bukan2 psl family kita. Yang IF pun terpana dengan cacian membina. Phui! Sampai sekarang aku dapat tahu upline aku gunakan taktik ngorat bakal2 prospect utk join oneshit ni. Hahahahahah goodluck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. adakah upline kte sama???hahahhahaha

      Delete
  20. Sama lah dengan df iyma tu. Poyo nak mampus. Cakap nak angkat angkat kening. Mulut senget2 mcm bagus. Tak keje 3tahun katanya. Tapi nak dptkan title punya psl sanggup suruh downline bawah dia struggle cari duit untuk tolong dia naik df. Style suka cakap sorang2 n paling tak suka bila ckp psl rehab. Errrr, dari rehab la agaknya minah tu. Bkawan baik plk dengan cdf farys n df gendut teha. Oh lupa teha tak kisah kita tulis apa pun kt blog. Tp keep on mention psl tu, means dia ni kisah la apa org ckp psl dia kan? Diorang memang hati kental punya lah. Bab kutuk mak ayah orang, bab cakap orang tu macamtu macamni mmg favourite dia. Kalau setakat pakai kete orang, monthly pun saving nk makan mahal2 baik tak payah. Sama la semua downline dia tu. Semua gila. Lagi2 si shidi ngn adik dia tu. Macam la handsome sgt, budget bgus. Nasihat mcm dah buat result terbaik pdhal bru AF. Menggelabah. Siapa if2 bawah dia mmg takkan kekal lama. Tgk je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..termasuk la aku mmg xlama..hahahah..

      Delete
    2. aku kenal shidi ohsem... kwn baek aku sekampung kot... bangsat ni la pinjam duit aku, then skang 5 tahun dah, hutang pon belom langsai, malaun ni konon berjanji nk nk bayar hutang kat aku... lani 5 tahun, hutang pon belom langsai... mmg bangsat spesis ni, mmg jumpe kt luar aku ajar die sikit mcm mane cara beradab... bangsat mamat ni... adik die xpernah kacau aku, dan aku rase adik die dh quit dah...5 tahun weh hutang.. aku rase tiap2 bulan bayar rm50 pon settle dah kot... die berjanji sana sini, bile sampai masa minta tangguh, aku pon ok lagik, sebulan lepas tu minx tangguh lagi, bg masa seminggu, lepas tu wassap aku x reply, call aku x angkat, mcm pundekkk perangai..skang 5 tahun dah x langsai hutang aku... xpe ko larik la sekuat hati ko... silap ko jumpe aku kat luar... mmg aku gasak abis abis an kt ko... dan aku nk tengok kawan2 ko kt oneshit tu, sape nk tolong ko...

      Delete
  21. Salam aku ada terkena benda ni tahun lepas..introducer aku miz tim, boleh cri kat wechat. Aku hampir terkena, nasib baik lah aku ni pandai jgk mengoogle. First google elife je dah keluar result elife penipu, google one community je dh kluar tipu, aku mcm xsedap hati then esk dia ajak aku pg kat the weld. So aku ckp aku busy, aku terus tak layan. Rugi 50 je pun..apa yang penting aku dapat lari dri elife bodoh ni. Ramai student terpaksa duk mamak kat jusco balakong smpai pagi. Giler ke apa smpai tak study. Ade brain wash aku pasal ni bla bla bla bla. Aku senyum then makan nasi. Diaorang just mampu mnum ais kosong je. Aku mcm nak test lepas makan, aku order lg roti canai, mamat sebelah aku dh mcm nak makan sgt. Aku kunyah slow2 dpn dia. Lapar agaknya..bru je dia ckp dia senang dgn kwn2 kt situ, pakai barang mahal, aku tgk dia pakai slipar pasar malam je. Utk adik2 yg kat luar sana kalau kawan ajak nak pg treatment jangan la ikut kalau xnk berhutang. Ingat pesan ni..kami semua dah kena..

    ReplyDelete
  22. Daripada join benda2 mcmni, lagi elok invest duit dalam ASB. At least dpt pulangan yg terjamin tanpa perlu cari upline downline tiga line apa2 semua tu. memang kena fikir jauh bab2 mcm ni, sebab akhirnya kita ni nak ke mana? nak apa hidup ni sebenarnya? kita, family kita, dn kawan2 kita bukan kerja cop duit dan tanam duit. fikir elok2. jangan dangkal. banyak lgi cara lain kalau betul nak tolong family nak upgrade standard of living. It is all start with your brain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. easy said than done babe. we were under influence due to bullshit mindset at that time. once quit baru realized all those things. btw, asb ada interest. apa hukum dia ye dalam Islam? :)

      Delete
    2. Btol tu, hukumnya harus. Kerana, asb sebahagian dari ekonomi Malaysia, jika asb di monopoly oleh org bukn islam sahaja, apekah tahap ekonomi org islam di malaysia? sekian

      Delete
  23. Sy pnah juga join elife ni, just 3 months,sy xcontinue dah sbb rasa tertekan n juga xda life as a muslim yang sepatutnya..Saya dah beli sebiji elife dan berhasrat nak jual. Ada sesiapa yang tahu ada org yg nak beli elife second hand dgn harga bwh 15K? Boleh terus contact sy ya utk maklumat lanjut. Farhana :0139729343 atau FB:Bintu Ismail (nfi_nana@yahoo.com.my)

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah..sy baru jumpa blog yg membongkar suma benda tentang one community ni...sy pn da terkena...da rugi rm3400...fight gn kwn2 da mcm pemintak sedekah da,...masa 2 dunia sy mcm gelap ja...duit habis terpaksa ikut tiap2 mlm wt treatment la konon..pas 2 agung2kn AF,DF la...padahal sy rasa bju yg sy pkai lg mahal dr dorang..tiap2 mggu pkai bju yg sama ja..mmg sakit la kena psiko gn dorg...last2 bila sy dpt selesaikan rm3400 2 xde spae da peduli so sy pn stop la..pas stop baru nk cri sy sorry la mmg rugi sgt masuk benda 2,,biz konon...barang yg dpt pn x seberpa..agak2 la..harap yg diluar sna jgn terpedaya dgn dorg ni,,,ini mmg kisah benar..salam

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..selepas kita dah jadi IF..kita ada diabaikan..pehh..buang mcm sampah..mentang2 la INDEPENDENT FRANCHAIse

      Delete
    2. same la naseb kita T _T..ajak kwn2 isi survey kat bwh terima kasih.

      Delete
  25. Baik sgt baik
    Kepala abah kau

    ReplyDelete
  26. baik sangat baik WOW..kepala banana..phuiii

    ReplyDelete
  27. peh sama dgn aq...reda je jadi mcm2..

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. To be successful in anything you do, be it business or other areas in life -- it depends on your intuition rather than outside influence. Intuition never lies, ignoring your intuitions of what is good and what is bad just jeopardizes your own well-being.

    ReplyDelete
  30. Salah satu gambar tu Dilah Razali. Harini dia berjaya pujuk staf saya utk jumpa di Menara The Weld. X sabar nak tahu cerita.

    ReplyDelete
  31. Sy bru tau kewujudan MLM ni semalam..kes nye..junior sy kt uitm s.alam nak pinjam duit..dengan baik hatinya sy bg pinjam..sy da abes blaja pun..sy ngatkan dia mmg tgh sesak nk pakai duit..last sem biasela kn..tp bila da bg..dia senyap plak..rse mcm xsedap ati..so contactla classsmate dia..n bru la tau dia join MLM ni..sbnrnye 1 class dia mntk pinjam duit..ad yg bg..ad yg x..blaja pun ntah kemana kata member dia..fyp ke laut..siap extend lg..sayang plak sbb dia bdk pandai..tp tpedaya gak.. so hati2 la ek..sy pun bg warning gak kt dia..klau xbyr duit..sy report polis..

    ReplyDelete
  32. Plisss jgn pcaya..saya da tkena..baik sgt baik..wow..opah kau..

    ReplyDelete
  33. sila isi survey pernh join one com http://goo.gl/forms/oOrVgV570c

    ReplyDelete
  34. Erly Erly.. Cousin ko sendiri pon terkena ngan ko! Are you still proud of yourself?

    ReplyDelete
  35. assalamualaikum...yea, sy baru join dlm 2 mggu n sy da quilt smlm gara2 pakse sy PINJAM duet kwn2...hina org keje gov pesal...ko xpena keje mn ko tau psl gomen kn...siannye kt ko df Am***!kononnye lepas jmpe advisor, layak jd consultant yg berjaya katenye...puiiiiii la...lepas da jmpe advisor pakse aku kumpul duet rm3400 dlm masa 2 ari je...bile aku tarik muke, kate aku giveup..malu n jatuh maruah aku pinjam duet org beb..pastu tanye lagi da bape orang mintak pinjam, aku tipu die aku cakap 5...pastu die marah aku then ckp aku lazy!mmg fucker la ko Am***!sumpah aku mmg mnyesal gile join ni...habis masa, tenaga n duet!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde bnda yg kta buat dlm dnia nie sng...kbykkn org brjya akn rse ssh dlu...klau xsggup ssh mmg xbrjya lar...krisis ekonomi skrg mkin truk...ape preparation.? Scrifice smthing big to get smthing big...

      Delete
    2. ko pehal nak beck up psl mlm ni??xyah nk aja aku la...ni sume menipu..merosakkan melayu lagi ade la...puiiiiiii

      Delete
  36. Jgn brgaduh kt cni.cara terbaek solat istikharah sblum join.sbb hnye Allah yg tau what is best for us.smua dlm ilmu Nye.

    ReplyDelete
  37. Ade beza antara investment dgn gambling. INVESTMENT is when we have a knowledge on something and we make a profit. Gambling pulak kalau kita tak tahu apa, and depends on our luck. Nak ajak orang pon bukan main berat nak bagitahu info, budak2 tak habis belajar je lah yang percaya. Ni aku nk tanya, e life ni yang kononnya life saver boleh tak buat aku become immortal? Selagi tak boleh, tak payah nak kata life saver, baik aku mencarum insuran boleh lepak dekat Prince Court Hosp. Ade akal guna kawan2, jangan lepas habis belajar tinggal dekat sijil je.

    ReplyDelete
  38. aku pernah kenal nama shidi... dulu kerja wat apps iphone, berhenti kerja plak kt Astro, then berhenti masuk One shit ni... satu skola aku tau perangai babi die minx pinjam duit, pastu wat senyap, dah pinjam duit org, pastu wat senyap... shidi ohsem pundekkkk ko... xpela, aku harap jumpe kat luar, mmg lunyai aku kerjakan, ko tipu aku, wat aku mcm peminta sedekah, ko x jumpe lg aku shidi... mmg silap ko jumpe aku, time tu ko baru berakal sikit kot

    ReplyDelete